Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund

Udstillingsbesøg: Gauguin og hans venner

Udstillingsbesøg: Gauguin og hans venner

Har du endnu ikke nået at se Ordrupgaards succesudstilling Gauguin og hans venner, så er chancen her, da overinspektør Dorthe Vangsgaard Nielsen har lovet at vise foreningens medlemmer rundt.

Udstillingen sætter fokus på Paul Gauguin og en række yngre kunstnere, der i slutningen af det 19. århundrede brød frem med et nyt symbolistisk maleri. I de små byer Pont-Aven og Le Pouldu i Bretagne fandt Gauguin den rustikke livsførelse, eksotisme og dybe tro, som appellerede til ham, og som han omsatte til et nyt maleri. En ny symbolsk kunst, der så indad i stedet for udad, og som var optaget af drøm og forestilling snarere end af virkeligheden. Udstillingen viser også et stort antal værker af de kunstnere, der i bogstavelig og kunstnerisk forstand rejste i den visionære billedmagers fodspor: Émile Bernard, Paul Sérusier, Meijer de Haan, Charles Filiger og J.F. Willumsen, der alle blev en del af kredsen omkring Gauguin i Bretagne. Men også helt unge kunstnere som Maurice Denis, Jan Verkade og Mogens Ballin, der opfattede sig som den nye kunsts profeter – ”nabier” som de yndede at kalde sig – lod sig inspirere af Gauguin.

Da det er sidste uge, som udstillingen vises, er der travlt, så foreningen opfordrer medlemmerne til at komme i god tid og købe billet, da Ordrupgaard desværre ikke giver gratis adgang til DKFs medlemmer. Det er også muligt at vise ICOM-kort.

Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund
26. april 2023
16:00

TILMELD DIG

Resterende billetter: 10

Dette event er udløbet.