FULDT BOOKET – NY DATO: UDSTILLINGSBESØG

Giovanni Battista Piranesi, Cestius-pyramiden. Blad fra Udsigter fra Rom, 1748-1778. Den Kongelige Kobberstiksamling. Statens Museum for Kunst.
Giovanni Battista Piranesi, Cestius-pyramiden. Blad fra Udsigter fra Rom, 1748-1778. Den Kongelige Kobberstiksamling. Statens Museum for Kunst.

Piranesi – syner og sandhed

Torsdag den 24. februar 2022 kl. 15.30-16.30

Statens Museum for Kunst

Max. 22 deltagere. Tilmelding senest den 22. februar. 

Arrangementet er nu fuldt booket. 

Labyrintiske gange, svævende broer, pompøse paladser og dunkle fængsler. Den italienske grafiker, arkitekt og arkæolog Giovanni Battista Piranesi (1720-1778) udfordrer forholdet mellem virkelighed og fantasi ved at tilføje dramatiske elementer og manipulere med perspektiverne. Piranesi er kendt for sine grafiske tryk, der inviterer beskueren ind i verdener, der er både velkendte og fremmede. Billeder, der har været inspirationskilde for både arkitekter, kunstnere, filmskabere og spiludviklere.

Udstillingen rummer også en kunstnerisk intervention af den danske kunstnerduo AVPD, som er inspireret af Piranesi og optaget af, hvordan vi opfatter og skaber rum. Interventionen består af en spejlgang, som publikum kan træde ind i, men hvor alt ikke er, som det synes at være.

Museumsinspektør og seniorforsker Hanne Kolind Poulsen, der har tilrettelagt udstillingen, viser os rundt.

Læs mere om udstillingen på www.smk.dk

 

Bemærk: Da SMK desværre ikke længere giver gratis adgang til DKF’s medlemmer, er deltagere nødt til at købe billet til museet for at deltage på omvisningen.

Dette arragement er flyttet fra den 13. januar til den 22. februar, da den originale dato blev aflyst grundet covid-nedlukning af museerne i januar.