UDSTILLINGSBESØG

Blinde vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien

Mandag 29. januar kl 17.00.

Tidligt foto (daguerreotypi) af den danske pige Louisa Bauditz og hendes amme Charlotte Hodge, ca. 1847.

Tidligt foto (daguerreotypi) af den danske pige Louisa Bauditz og hendes amme Charlotte Hodge, ca. 1847.


Det Kongelige Bibliotek, Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

I 2017 var det hundrede år siden, Danmark solgte de caribiske øer St. Thomas, St. John og St. Croix til USA. I Danmark har denne historiske markering givet en hidtil uset opmærksomhed på Danmarks fortid som kolonimagt, og de mange kunstudstillinger, der blev arrangeret i 2017, var centrale heri. Dansk Kunsthistoriker Forening retter fokus på hvordan 2017 gav nye perspektiver på sammenhængene mellem kunsthistorien og kolonihistorien i Danmark, igennem en omvisning i udstillingen Blinde vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien på Den Sorte Diamant kurateret af Mathias Danbolt, Mette Kia Krabbe Meyer og Sarah Giersing.

Kurator og kunsthistoriker Mathias Danbolt viser rundt i udstillingen og diskuterer, hvordan den danske koloni er fremstillet i dansk kunst og visuel kultur fra 1600-tallet til i dag.

Mange af billederne på udstillingen bliver stadig brugt til at illustrere, hvordan der så ud i den danske koloni. Men et billede er ikke et vindue til fortiden. Det er en fremstilling med en særlig synsvinkel og bestemte måder at skildre verden på. Blinde vinkler diskuterer, hvad disse billeder viser – hvad de får os til at se – og ikke se. 

 

Læs mere om udstillingen på: http://www.kb.dk/da/dia/udstillinger/blindevinkler.html

Tilmelding

  • Sidste rettidige tilmelding den 25. januar. Begrænset antal pladser.
 

Send tilmelding