UDSTILLINGSBESØG

C.A. Jensen: Portræt af Ida Frederikke Broberg. 1835

C.A. Jensen: Portræt af Ida Frederikke Broberg. 1835

Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen

Søndag den 26. november kl. 13.00
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København Ø

Kom til omvisning på Den Hirschsprungske Samling i udstillingen Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen med udstillingens kurator, Anna Schram Vejlby.

Følelserne fik hovedrollen i begyndelsen af 1800-tallet. Det blev vigtigt at være følsom, men samtidig have kontrol over de mere vilde og kropslige passioner. Kærlighed og venskaber blev tillagt stor værdi som en del af dannelsen. Fornuften kunne være god nok, men uden følsomheden blev menneskelivet tomt og meningsløst. Udstillingen handler det om de menneskelige værdier og psykologiske omstændigheder, der omgav modellerne til nogle af 1800-tallets fineste portrætter. For hvordan forstår vi mennesker på en afstand af 200 år? Og kan vi mærke, hvad de føler?

Udstillingen præsenterer nogle af guldalderens fineste portrætter af kunstnere som Christen Købke, Constantin Hansen, Martinus Rørbye, C.W. Eckersberg, Wilhelm Bendz og C.A. Jensen. Publikum vil i udstillingen blive inviteret til at tage del i tankeeksperimenter om, hvordan vi læser bestemte følelser ind i portrætter, både når vi ved noget om personen, og måske især når vi ikke gør.

Anna Schram Vejlby fortæller om tilblivelsen af udstillingen og om udfordringen ved at udstille, det man ikke umiddelbart kan se.

21. november:

 Alle pladser er desværre optagede!