UDSTILLINGSBESØG

Peter Hansen: Pløjemanden vender, 1900-02, Faaborg Museum

Udstillingsbesøg:

Jordforbindelser

Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab

Torsdag 25. april kl. 16:00

Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København Ø

Naturen har ændret sig dramatisk de sidste 200 år. Områder er blevet opdyrket og byer og veje har erobret land. Klimaet forandrer sig og mennesket sætter sig spor overalt. Udstillingen Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab leverer nye vinkler til den aktuelle diskussion om de globale klimaforandringer.

I særudstillingen undersøges de historiske rødder, der vokser under nutidens antropocæne landskab, hvor menneskets indgriben er blevet så markant, at den kan aflæses geologisk. Udstillingen sætter spot på jord, landskab og menneskets aftryk i naturen og viser, hvordan malerne allerede i 1800-tallet fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben.

Udstillingen byder på hovedværker fra hele 1800-tallets danske landskabskunst af blandt andre C.W. Eckersberg, J.Th. Lundbye, Vilhelm Hammershøi, Fritz Syberg og Peter Hansen. Sammen med malerierne vises naturvidenskabelige genstande knyttet til geografi, geologi og landbrugsudvikling. De to anerkendte samtidskunstnere Rune Bosse og Camilla Berner tilføjer en aktuel dimension på emnet med nye værker, som er lokalt forankrede og stedspecifikke.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Faaborg Museum, Ribe Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum. På Den Hirschsprungske Samling er udstillingen tilpasset af museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen, som denne eftermiddag vil give Dansk Kunsthistoriker Forenings medlemmer en introduktion til udstillingen.

Tilmeldingsfrist 23. april eller så længe pladser haves.

Tilmelding

 

Send tilmelding