UDSTILLINGSBESØG

Jens Juel: Landskab med en bondegård, Eigaard ved Ordrup, under optrækkende uvejr, 1790’erne. Statens Museum for Kunst, SMK Foto.

 

Jens Juel: Landskab med en bondegård, Eigaard ved Ordrup, under optrækkende uvejr, 1790’erne. Statens Museum for Kunst, SMK Foto.

Aftenlandet. Motiver og stemninger i dansk landskabsmaleri

Udstillingsbesøg torsdag den 26. maj kl. 16.00-17.30
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads, 1213 København K

Med udstillingen AFTENLANDET ser Thorvaldsens Museum med friske øjne på det danske landskabsmaleri fra perioden 1780 til 1810. Det er museets mangeårige direktør Stig Miss, der har tilrettelagt udstillingen og redigeret kataloget. Han vil vise os rundt og fortælle om de kunsthistoriske overvejelser, der ligger til grund for udstillingen og dens hovedtema – landskabsmaleriet som spejling af landboreformernes betydning for samfundet.

Udstillingen viser hovedværker i tidens landskabskunst, bl.a. Jens Juels Landskab med en bondegård, Eigaard ved Ordrup, under optrækkende uvejr og Dansebakken. Med er også kunstnere som Erik Pauelsen og den unge Eckersberg, der havde meget mere på hjertet i deres landskabsbilleder, end kunsthistorien hidtil har antaget.

Se mere på museets website: www.thorvaldsensmuseum.dk

Tilmeld dig ved at udfylde nedenstående skema. Sidste frist er 23. maj.

[contact-form-7 404 "Ikke fundet"]